IMAG2220
20190802_061305
Twee kalfjes de fles geven
Hereford
Koeien wegbrengen
hereford

Welkom bij Suydbroek

Boerderij Suydbroek is gelegen aan de voet van de Sallandse Heuvelrug, in de streek Suydbroek (volgens de kaart van Höttinger uit 1787), in een mooi wandel en fietsgebied.
John en Marisca Hutten hebben ruim 30 jaar melkkoeien gehouden, maar sinds april 2020 is er geleidelijk overgeschakeld naar het houden van vleesvee.
Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen via Facebook.com/Suydbroek

We zijn trots op onze koeien en het vlees wat wij verkopen in onze boerderijwinkel. Daarnaast verkopen wij andere streekproducten rechtstreeks van lokale ambachtelijke bereiders maximaal 20km van onze boerderij; zoals zuivel, kaas, mosterd, eieren en pannenkoekenmeel.

zuivel

Zuivel

Wij verkopen zuivel van Reggezuivel, o.a. gepasteuriseerde volle melk, karnemelk, vruchtenyoghurt en yoghurt. Ook op bestelling!

En kaas van Zunakaas. Diverse soorten. Ook op bestelling!

Overzicht winkel

Vlees

Het (h)eerlijke rundvlees is van onze eigen koeien. Koeien die met passie verzorgd worden door John en als het weer het toelaat, buiten in de wei lopen. (Hereford en Engelse Longhorn)

Tevens verkopen we lamsvlees van het Sallands lam afkomstig van het Sallands heideschaap. Deze schapen zijn liefdevol verzorgd door Scheperij Salland en lopen op een gedeelte van de Sallandse Heuvelrug. Het varkensvlees van het Sallands heidevarken wordt ook bij ons verkocht. Deze varkens lopen op de heide om de grond los te maken en worden liefdevol verzorgd door Scheperij Salland.

Het vlees is diepgevroren.

overig

Overige producten

Bij ons kunt u pannenkoekenmeel en bakmixen van korenmolen De Hoop in Hellendoorn en eieren van Kieftebeld’s Eitje uit Haarle kopen, waarmee u samen met een liter melk de lekkerste pannenkoeken kunt bakken.

De eieren van Kieftebeld’s Eitje.

IJs van ijsboerderij Oans, literbakken en bekertjes.

Chocolade van Twente Decadente.

Mosterd van Antonia’s mosterd uit Heeten.

Honing van een plaatselijke imker.

Wijn van wijngaard Nijrees in Almelo

Jam, advocaat e.d. van Jam &more

20210605_090923-COLLAGE

De Tuin

Naast onze koeien hebben we sinds het voorjaar van 2021 ook een eigen kleine tuinderij met seizoen groente en fruit. We gebruiken geen gewasbeschermingsmiddelen maar hebben niet officieel het certificaat biologisch.

Onze groente en fruit oogst komt direct uit de tuin en dat proef je. Is iets op? vraag erna en als het voorradig is halen we het voor u uit de tuin!

Engelse Longhorn stier