In 1953 ruilden opa en oma, Bernard en Dina Kinds, de boerderij in Raalte om voor de boerderij van de familie Bruggeman in Haarle. Zij verhuisden samen met hun 7 kinderen naar de boerderij waar zij varkens en koeien hielden. Opa verzorgende de varkens en oma molk de koeien. Opa haalde daarnaast de melkbussen met melk op bij collega boeren voor de melkcoöperatie in Heeten.
In de loop der jaren kwamen er steeds meer melkkoeien bij en breidde het bedrijf zich uit. De oudste zoon Ben ging als bedrijfsopvolger aan de slag in de jaren 70. Ben bleef vrijgezel en toen in 1983 de ziekte van Parkinson werd vastgesteld, ging hij op zoek naar een bedrijfsopvolger.
Zijn oudste neef John, zoon van zijn oudste zus Dinie, werkte er al sinds zijn 15e op zaterdag als hulpje. In 1989 ging John, inmiddels getrouwd met Marisca en vader van dochter Manon, officieel een maatschap aan met Ben en kwamen zij op de boerderij in Haarle wonen.

In 1995 zijn wij gaan fokken met Montbéliarde koeien. Een zogenaamde dubbeldoel koe. Dit betekent dat een koe goed melk kan geven, maar ook goed bespierd is en dus ook een lekker stukje vlees kan opleveren.
In 2003 is er een maatschap aangegaan met de vader en de jongste broer van John, Roy, waarna de veestapel langzaam doorgegroeid is tot 170 melkkoeien.
In 2009 is de serrestal gebouwd waar ruimte, licht en lucht volop aanwezig zijn. De koeien werden twee keer per dag gemolken in de melkstal.
De kalveren werden gehouden op het bedrijf van vader en Roy.
Per 2017 is de maatschap ontbonden en zijn John en Marisca alleen verder gegaan met ondersteuning van hun dochter Anouk en zoon Edwin. Het aantal koeien daalde tot 75 en de kalfjes bleven ook weer op ons eigen bedrijf. Op 30 maart 2019 werd de melktap om rauwe melk te tappen in gebruik genomen en werd gestart met de verkoop van vlees van eigen koeien.

Bij John werd in 2013 ook de diagnose ziekte van Parkinson gesteld. Mede hierdoor is besloten om te stoppen met het houden van melkkoeien en het roer om te gooien. De melktap is verkocht, maar de toekomst ligt voor ons en daarover kunt op de andere pagina’s informatie krijgen.