Melktap Suydbroek bevindt zich voor aan de oprit in de unit. U tapt daar verse rauwe melk van onze eigen Montbeliàrde koeien. Rauwe melk is melk die nog niet bewerkt is, eigenlijk dus rechtstreeks van de koe. FrieslandCampina controleert onze melk elke keer als de grote melktank geleegd wordt, zodat we zeker weten dat onze melk van goede kwaliteit is.
De melk is vol van smaak en is heerlijk in de koffie, om pannenkoeken mee te bakken, pudding te koken en wat u er verder mee wilt koken of bakken.

De melk wordt na het melken gekoeld naar ongeveer 4C. In de melktap is de temperatuur ook onder de 4C. De melk wordt, net als in de grote melktank, regelmatig geroerd zodat deze homogeen van samenstelling blijft. De melk is, mits gekoeld nog enkele dagen houdbaar. Als de melk is gekookt is deze nog langer gekoeld houdbaar. De NVWA adviseert rauwe melk voor gebruik te koken, in ieder geval kwetsbare groepen zoals ouderen, kinderen en mensen met een verminderde weerstand.

De melk kunt u tappen in een fles, die u zelf mee kunt nemen. PET flessen zijn voor € 0,20 te koop in de unit. Deze fles kunt u schoonmaken met afwasmiddel en warm water en daarna goed uitspoelen met schoon water. De fles niet uitkoken omdat er dan schadelijke stoffen vrijkomen uit het plastic.
U moet met gepast geld betalen. Minimale afname is 0,5 liter voor € 0,50. U kunt maximaal 5 liter melk in een keer tappen.